2020-04-30  
   

Idrottsmuseet och Coronapandemin

Idrottsmuseet genomgår, precis som alla andra, en mycket speciell period.
De stora planer vi har haft på att utveckla Idrottsmuseet för barn och ungdom samt våra kringarrangemang såsom ”Idrottens Hall of Fame” har fått sig en ordentlig knäck i och med utbrottet av Covid-19, då tänkta samarbetspartners självklart har fullt upp med att driva sina egna organisationer.
Istället har styrelsen för Idrottsmuseet fått kämpa för museets existens och ett stort arbete har lagts på att skära i museets omkostnader; avtal har justerats eller sagts upp och två i museets personal har sagts upp (en tjänst på 75% och en på 25 %) vilket komma innebära vissa justeringar med öppettider och annat.
Med dessa extraordinära åtgärder ser det i dagsläget ut som att Idrottsmuseet kommer klara även detta år!

Vårens och sommarens alla medlemsträffar, tjejträffar samt medlemsresa är inställda och förhoppningen är att få igång det till hösten igen.
Årets Hall of Fame kommer också att ställas in, men vi hoppas desto mer på ett fint Hall of Fame-år 2021.

Våra medlemmar

Vi hoppas att alla våra medlemmar mår bra och att ni har förståelse för vår situation. Vi hoppas på ert fortsatta förtroende och att vi alla ses igen under höstens tänkta möten! Museet har tills annat anslås på hemsidan öppet som vanligt, så ni som ännu inte hämtat era medlemsböcker får gärna komma och hämta dem, vill ni inte komma in kan vi komma ut till bilen och lämna, om ni bara slår oss en signal innan.
Årets kommande bok har redaktör Cege Berglund sedan länge börjat förbereda, så den är planerad att lanseras till höstens andra möte som vanligt. Vi hoppas på ert fortsatta stöd! Tack!

Med vänliga hälsningar,
ordförande Kristina Engberg & intendent Hans Elbel

Idrottsmuseet | Övre Kaserngården 12 | 415 28 Göteborg | Tel: 0709-265980 | www.idrottsmuseet.se